Спецефекти з  повітряних куль

Спецефекти з  повітряних куль.

При слові “спецефекти” ми найчастіше згадуємо голлівудські кінофільми з комп’ютерними вибухами і з комп’ютерними  монстрами.

Проте спецефекти можна влаштовувати і без допомоги комп’ютерних технологій. Для цього досить звичайних повітряних куль.

Не вірите? Візьмемо для прикладу той же «вибух кулі». “Вибух” повітряних куль, який ще іноді називають кулю-сюрприз, влаштовують для того, щоб зробити в розпал свята його учасникам приємний і несподіваний сюрприз. В результаті “вибуху” повітряні кулі несподівано злітають вгору (якщо наповнені гелієм) або розсипом падають вниз (якщо накачані звичайним повітрям).

“Вибуховий пристрій” готують таким чином: у велику повітряну кулю (розміри його можуть починатися від 90 см до 2,5 метрів) закладають під зав’язку маленькі повітряні кульки. Їх розмір всього 10 см “Підривання” такої “бомби” з повітряних куль здійснюється або дистанційно, за допомогою спеціального пристрою, або за допомогою звичайної палиці із загостреним кінцем.

Найчастіше “вибух” з повітряних куль роблять в школах: на 1 вересня, останній дзвінок або випускний. Чудово підходить він і на весілля, приміром – під час першого танцю наречених.

Ще добре за допомогою такого спецефекту проводити серед гостей різні лотереї, розіграші або гру в “фанти”. Треба тільки в маленькі кульки, якими наповнюється велика вибухаюча повітряна куля, заздалегідь покласти лотерейні білети або записки із завданнями і тому подібне.

Інший спецефект, який можна зробити з повітряних куль, – це скидання. Особливо він добре вийде і прекрасно виглядатиме в приміщенні з досить високими стелями. Представте: під час розпалу свята звідкись згори на гостей падає безліч різноколірних повітряних куль. Особливо великі повітряні кулі та гелієві кульки тут не потрібні – не більше 30 см.

Прямо протилежний скидання повітряних куль спецефект називається? Правильно – запуск повітряних куль. Правда, в приміщенні тут нам вже робити нічого. Запуск гелієвих куль, красиво виглядає тільки на вулиці, на стадіонах і площах. Для цієї мети підходять наповнені гелієм повітряні кулі. І чим їх більше – тим краще! Рахунок тут може вже йти на тисячі. Є, правда, одне АЛЕ: запуск куль буде проведений успішно тільки в тиху погоду, без вітру та дощу.

Просмотров: (8)